03-9730410
phone6, phone, contact, telephone, support, call
חפש
.
דף הבית >> פטנטים >> בקשות פטנטים בינלאומיות PCT

בקשות פטנטים בינלאומיות - PCT

ישראל מדורגת על ידי WIPO הארגון העולמי לזכויות יוצרים, במקום הרביעי בעולם במספר הפטנטים לנפש. הארגון מאפשר לתושבי המדינות החברות בו להגיש בקשות פטנטים בין לאומיות הנקראות PCT . בקשות פטנטים אלה נבחנות על ידי בוחני הארגון, המספק לממציא דו"ח בחינה.
 
בתוך פרק זמן של 30 חודש מתאריך הבכורה, הממציא יכול לרשום את הפטנטים שלו ברמה הלאומית במדינות הנבחרות על ידו.
 
פטנט PCT  הנתונים על הכמות היחסית של רישומי פטנטים בארגון מתייחסים לשנת 2010 ומהם עולה כי מקום:
 
  1. פינלנד
  2. יפן
  3. שוודיה
  4. ישראל
  5. דרום קוריאה
  6. ארה"ב
  7. בריטניה
  8. אוסטרליה
  9. צרפת
  10. קנדה
פטנט PCT ברשות הפטנטים
ממציא הפטנט יכול להגיש בקשת PCT בתאריך הבכורה, או להגיש את הבקשה בתוך 12 חודש מתאריך הבכורה.
 
יש ממציאים אשר אינם מגישים בקשת PCT במהלך השנה הראשונה ובמקום זאת מגישים בקשות פטנטים ברמה הלאומית במדינות היעד אשר נבחרו על ידם.
 
הממציא לא חייב להגיש בקשות פטנטים במדינות העולם או בקשת PCT מיד עם בקשת הפטנט הראשונה בתאריך הבכורה, לדוגמא בישראל, הוא יכול לעשות זאת בתוך 12 חודשים מתאריך הבכורה.
 
 




 









פטנט pct האם מקנה זכות פטנט?
פטנט pct  כפי שממציאים נוהגים לכנותו אינו פטנט למעשה, יש טעות בטרמינולוגיה ואי הבנה בין פטנט לבין בקשה בינלאומית לפי אמנתPCT  הנקראת פטנט pct, פטנט הנה זכות טריטוריאלית המתקבלת בכל מדינה ומדינה באופן פרטני, כלומר אין הגשה אחת שיכולה להקנות זכות מונופול בעולם במרחב הבינלאומי.
 
בקשה בינלאומית  pct יכולה להיות מוגשת ברשות הפטנטים בישראל או במשרד הפטנטים האמריקאי או במשרד הפטנטים האירופאי, המבקש יכול להגיש באחד המשרדים לדוגמא כאמור לעיל ולבקש שהבקשה תיבחן על ידי בוחן לפי בחירתו. כלומר יגיש בקשה בינלאומית בישראל לפי אמנת PCT שתיבחן על ידי בוחן ישראלי, במשרד הפטנטים האמריקאי שתיבחן על ידי בוחן אמריקאי, במשרד הפטנטים האירופאי שתיבחן על ידי בוחן אירופאי.
 
הבקשה הבינלאומית הנה לפי אמנת PCT מקנה למבקש זכות להגיש בקשות לפטנטים במדינות יעד בעולם ולבקש את תאריך הבכורה (דין הקדימה) של ההגשה הראשונה, כלומר לדחות בקשות פרטניות לפטנטים במדינות יעד בעולם ולבקש את התאריך שבו הוגשה הבקשה הראשונה. 
 
פטנט pct דוגמא
לדוגמא, פלוני הגיש פטנט בישראל ולפי אמנת פאריס יכול להגיש בקשות נוספות בטרם יחלפו 12 חודשים מיום הגשת הבקשה לפטנט בישראל. כלומר יגיש בקשות במדינות יעד מסוימות החתומות על האמנה (כ-160 מדינות) או שיגיש בקשה לפי אמנת pct בטרם יחלפו 12 החודשים מההגשה הראשונה (הישראלית), אם יגיש בקשת pct  יאריך את הזמן להגשת בקשות במדינות היעד בעולם לתקופה של עוד כשנה וחצי נוספות.
 
לייתר דיוק, יש להגיש בקשות במדינות היעד, למשל בקשת רישום פטנט בארה"ב או בקשת רישום פטנט באירופה, בטרם יחלפו 30 חודשים בארה"ב, 31 חודשים באירופה, 37 חודשים בוייטנאם וכיוצ"ב.
 
 
פטנט pct יתרונותיו וחסרונותיו
 
פטנט pct יתרונותיו שההגשה לפי האמנה הבינלאומית מאפשרת לדחות הגשות פטנטים במדינות יעד נוספות בכ-160 מדינות בכ-30 חודשים ולעיתים יותר, כלומר בזמן זה, הממציא יכול לקדם את המצאתו מבחינה עסקית, להתעסק עם המכירה (ראה: פטנטים לבית למכירה – 7 דרכים אפשריות למכירת פטנטים), לקדם את הצד הטכני ובניית דגם (ראה: פיתוח פטנטים), דחיית מועד ההגשה דוחה את המועד להוצאות כספיות על ההגשות השונות בעולם, בזמן זה הממציא יכול לגייס כספים ולקבל הכנסות מהמצאתו.
 
כמו כן הממציא מקבל דו"ח מבוחן הפטנטים על ממצאיו בבחינה שיכול לעזור לממציא לדעת ממצאים ועמדת הבוחן בבקשה הבינלאומית, חשוב לציין שבוחן ה-PCT   אינו מחליט אם פלוני יקבל פטנט במדינה זו או אחרת, עמדת הבוחן אינה מחייבת בוחנים במדינות היעד השונות, אך על סמך דו"ח pct ניתן לשנות ניסוחים ולעדכן את העריכה ולהגיש בקשות במדינות היעד תוך התגברות על הערות בוחן ה-PCT.
 
פטנט pct חסרונותיו תחילה עלותו, עלות האגרה יחסית יקרה כ-8,500 ₪ וכאמור זו הוצאה שניתן לחסוך אותה מאחר ובכל מקרה בקשת pct  אינה מקנה זכות של פטנט, כלומר אינה מקנה מונופול על ההמצאה, אלא רק שומרת את תאריך הבכורה מההגשה הראשונה עד שמגישים בקשות מאוחרות יותר.
 
כמו כן, יש מדינות כמו ישראל וארה"ב שיש לדווח על דו"ח הבחינה של pct כלומר אם יש מה לתקן בניסוח יהיה צורך לדווח ולתקן ניסוח בדרך כלל, למרות שחסרון זה הנו גם יתרון כי הוא מחזק את הבקשה.
 
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים או עורך דין פטנטים באופן פרטני לכל מקרה ולבנות אסטרטגיה המתאימה להמצאה, ליעדי הממציא ולהוצאות עתידיות אותם מתכוון הממציא להוציא מכספו או מכספי משקיעים או קרנות מימון.
 
אנו משלבים בעבודתנו צוות טכני ועורכי פטנטים יועצים- שילוב זה מאפשר לממציא להרחיב את היקף ההגנה על ידי הכנת תכנון קונספט עקרוני עם חלופות שונות לביצוע ההמצאה שייתכן ודווקא בהן יבחרו מתחרים ליישם את ההמצאה, כמו כן מונע עדכונים חוזרים ונשנים לעריכה במקרים מסוימים, מאחר והצוות הטכני מכניס דרכי ביצוע אפשריות ליישום בראיה של בניית דגם וכן שילוב זה מונע הגשת בקשת פטנט או pct תיאורטית שאינה מעשית.
פטנט PCT
 
צרו קשר

טלפון:  03-9730410
דוא"ל: 
patentimil@gmail.com
©