פטנטים גוגל פטנטים חיפוש באינטרנט
פטנטים גוגל מאפשר חיפוש פטנטים באינטרנט, מנוע חיפוש פטנטים גוגל לחפש פטנטים חינם ובאופן עצמאי באינטרנט, מנוע חיפוש פטנטים גוגל הנו קל יחסית לשימוש ומאפשר לממציא למצוא פטנטים בחיפוש עצמאי חינם.
האינטרנט הנו מאגר מידע גדול של פטנטים, מנוע החיפוש של גוגל פטנטים מאפשר לחפש פטנטים לפי מילות חיפוש הרלוונטיות להמצאה לפי בחירת הממציא, ניתן לקרוא את הניסוח של הפטנטים, כלומר את הטקסט וכמו כן לצפות באיורים.
החיפוש מתבצע בשפה האנגלית, באופן זה ניתן לחפש במאגר הפטנטים הגדול בעולם של משרד הפטנטים האמריקאי, הממציא יכול להיחשף להמצאות שונות שבתחום וללמוד כיצד אחרים שבתחום המצאתו חשבו לפתור בעיות שונות.
לעיתים ממציאים פונים לחברות חיפוש פטנטים, אך יש לזכור שבחיפוש על ידי חברה הממציא לא תמיד רואה את כל הפרסומים הרלוואנטיים להמצאתו, מאחר ומבצע החיפוש עלול להציג לממציא רק פרסומים שהוא חושב שהם רלוונטיים ולעיתים הממציא יכול לפספס המצאות שהיו יכולות לעניין אותו.
תוצאות חיפוש פטנטים במקרים רבים אינם חד משמעיות, הליך רישום פטנט הנו במקרים רבים כרוך בהחלפת מסמכים בין בא כוח המבקש, בדרך כלל עורך פטנטים ולעיתים עורך דין, לבין בוחן הפטנטים מרשות הפטנטים, לכן חברות שנותנות תוצאות חד משמעיות של מצאנו או לא מצאנו עלולות במקרים מסוימים להטעות את הממציא שיכל היה לקבל פטנט למרות המצאות דומות שבתחום על כך ראה מאמר: חיפוש פטנטים מצאנו האומנם ?
הגנה על קניין רוחני
יתר על כן, ישנם הליכים שונים להגנה על קניין רוחני, אחד מהם הנו פטנט, אך לא כל עניין מתאים לרישום פטנט וישנם הליכים שונים אפשריים להגנה על הקניין הרוחני, למשל בקשת רישום מדגם או בקשה רישום מדגם תועלת (יוטיליטי מודל) מחוץ לישראל.
בנוסף, גם במקרה בו בוחן הפטנטים לא מאשר קיבול בקשת פטנט בסבב ראשון, עורך הפטנטים יכול לבצע מספר סבבים של ניסוחים מול הבוחן וגם במידת הצורך להיפגש איתו ולבצע ראיון עם הבוחן.
אם ההמצאה אכן חדשה ועומדת בתנאי חוק הפטנטים והבוחן עדיין לא משתכנע, ניתן לפנות לרשם הפטנטים ולערער על החלטת בוחן הפטנטים, כמו כן אפשר לערער על החלטת הרשם, אמצעי בו נוקטים במקרים נדירים יותר בפני בית המשפט המחוזי בירושלים בזכות ולאחר מכן לערער ברשות בפני בית המשפט העליון, אך ברוב המקרים לאחר מספר סבבים אפשר להגיע לניסוח שמוסכם על הבוחן ולקבל את הפטנט ברמת אישור הבוחן.
מציאת פטנטים בגוגל פטנטים
גם אם מוצאים פטנטים בגוגל פטנטים באינטרנט, אין זה אומר שלא ניתן לקבל פטנט, היום ברוב הפטנטים שמתקבלים כפטנט רשום, בתחילת הפטנט יש רשימה של פטנטים ופרסומים אחרים שמצוינים ולמרות פרסומים אלו בוחן הפטנטים מעניק פטנט.
יתר על כן, בחירת המדינה בה מבקשים את הפטנט משפיע האם יתקבל פטנט או לאו, למשל יש מדינות בהן הבחינה קלה יותר לעומת מדינות אחרות, לכן לעיתים הגשת אותה בקשת פטנט באותו ניסוח יכולה להתקבל במדינה אחת ובאחרת לא, כמו כן לבוחנים יש שיקול דעת, ועמדת בוחן אחד יכולה להיות שונה מעמדת בוחן אחר.
לכן ממציא שיש לו המצאה, טוב יעשה אם יבדוק את המצאתו, להלן קישור למנוע חיפוש של גוגל פטנטים, אך לאחר שיש תוצאות חיפוש כדאי להתייעץ עם עורך פטנטים כדי שיבדוק האם למרות הפרסומים שבדרך כלל קיימים יש סיכוי לקבל פטנט או הגנה בהליך אחר לשמירת הקניין הרוחני.
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן פרטני, גם במקרים בהן יש פרסומים שעלולים לסכן קבלת פטנט, אפשר לפנות לצוות טכני שיעזור לממציא למצוא פתרונות יצירתיים ולהוסיף התקדמות המצאתית וחלופות שונות שבמקרים רבים יכולים להתגבר על פרסומים שבתחום.
אנו משלבים בעבודתנו צוות טכני ועורכי פטנטים יועצים, שילוב זה מאפשר לממציא לקדם ולמנף את המצאתו ועוזר הן לצורך רישום הפטנט והן לצד הטכני, הצוות הטכני מעביר חלופות שונות לעורך הפטנטים ועוזר לו להתגבר על פרסומים שונים, יתר על כן נבחרת דרך יישום העתידית של ההמצאה והצוות הטכני יכול לתכנן ולבצע את בניית הדגם במקביל לרישום הפטנט, למשל באמצעות ייצור דגם בהדפסה תלת מימדית או באמצעי ייצור שונים.
לפרטים נוספים צור קשר או טלפן 03-9730410.