פטנטים ישראלים רישום ברשות הפטנטים
בכדי לקבל פטנט רשום, יש צורך להגיש בקשה לרישום פטנט ברשות הפטנטים בישראל, המסמכים המוגשים לרשות הפטנטים יבחנו על ידי בוחן פטנטים מטעם רשות הפטנטים, לעריכת הבקשה מצרפים שרטוטים, בוחן הפטנטים יבדוק האם ההמצאה כשירה לקבלת פטנט רשום על סמך המסמכים הכוללים תאור ושרטוטים של ההמצאה.
לבקשת הפטנט יש צורך להוסיף אגרה, האגרה משתנה לפי מאפייני המבקש, למשל חברה שמחזור מכירותיה היה בשנה הקודמת מעל 10 מיליון שקלים, תשלם אגרה רגילה, אך מבקש פרטי יכול להגיש בקשה עם אגרה מופחתת, שעלותה נכון ליום 22.10.23 הנו 1,200 ₪ בלבד.
אך אם מבקש פרטי הגיש קודם לכן בקשה מחוץ לישראל, בקשת פטנט או
פטנט זמני שהנו למעשה בקשה ארעית, מבקש הבקשה בישראל ישלם אגרה של 2,000 ₪, עניין האגרה הנו חשוב ויש לבדוק אותו לכל מקרה לגופו.
פטנטים ישראלים בעולם
פטנטים ישראלים רבים נמכרים בעולם, פטנט הנה זכות טריטוריאלית, כלומר יש להגיש בקשת פטנט בכל מדינה ומדינה באופן פרטני, אך ניתן לדחות את מועד הגשת הפטנטים באמצעות שימוש מושכל באמנת השונות, אמנת פאריס ואמנת PCT.
למשל ממציא ישראלי שיגיש בקשה בישראל, במידה ויגיש בקשות נוספות מחוץ לישראל במדינות החתומות על אמנת פאריס, אם יצרף את מסמכי הבכורה המתאימים מהבקשה בישראל, לבקשה מחוץ לישראל יוכל לזכות בתאריך הבכורה הישראלי במדינות יעד נוספות מחוץ לישראל.
אך הדרישה באמנת פאריס שהבקשה מחוץ לישראל תוגש בטרם יחלפו 12 חודשים מיום ההגשה הישראלית ועד ליום ההגשות מחוץ לישראל, אמנת PCT יכולה להאריך את התקופה כבשנה וחצי נוספות, כלומר בטרם סיום השנה לפי אמנת פאריס, מגישים בקשה לפי אמנת PCT שמאריכה את התקופה בכדי להגיש בקשות מחוץ לישראל.
פטנטים ישראלים בתחומים שונים
פטנטים ישראלים בתחומים שונים יוצאים מישראל, ממציאים ישראלים מגישים פטנטים בתחומים מגוונים, החל מהמצאות מורכבות מאוד הכרוכות במחקר ופיתוח רב וכלה בהמצאות "פשוטות" שפותרות בעיות יומיומיות בתחומים מגוונים.
פטנטים ישראלים לבית הנם נפוצים מאוד מאחר והשימושים לבית והבעיות בהם נתקלים הממציאים בחיי היומיום זמינים ובמקרים רבים אינם דורשים פיתוח מורכב, ניתן לראות המצאות רבות שיוצאות למכירה בתחומים אלו, ראה:
פטנטים לבית למכירה.
פטנטים ישראלים למטבח הנו תחום בו קיימות המצאות רבות גם כן בעיקר על ידי ממציאים פרטים הנחשפים לכלי המטבח ויש להם פתרונות לייעול וחסכון או קיצור תהליכים בעבודה במטבח.
פטנטים ישראלים לרכב הנו תחום שגם ממציאים פרטיים חשופים אליו, לכן כמו בתחומים אחרים, ממציאים מוציאים פתרונות יצירתיים ומוכרים אותם בדרך כלל לחברות מחוץ לישראל, למשל לחברות רכב או אביזרים לרכב.
פטנטים ישראלים בתוכנה וחומרה הנם ידועים בעולם כולו, ניתן לשמוע מידי פעם על עסקאות ענק שמבצעים יזמים ישראלים בתחומי האינטרנט והתוכנה, היתרון בתחומים אלו שניתן באופן יחסי לקבל סכומי כסף גדולים בזמן קצר יחסית ומשקיעים רבים מחפשים מיזמים בתחומים אלו.
פטנטים ישראלים לביטחון ידועים גם הם בעולם כולו, לאור המצב הביטחוני בישראל, ממציאים רבים נחשפים להמצאות בתחום זה, רבים מהישראלים בעלי רקע צבאי ולכן הם יודעים מהשטח צריכים שונים של כוחות ביטחון, אך חשוב לזכור שפטנטים בתחום הביטחון יש צורך להגיש תחילה בישראל לפי חוק הפטנטים.
" 98. אזרח ישראל, תושב קבוע בישראל, או אדם אחר החייב בנאמנות למדינה, לא יגיש מחוץ לישראל בקשה למתן פטנט על אמצאה שנושאה הוא נשק, תחמושת או שהיא בעלת ערך צבאי אחר, או על אמצאה שסעיף 95 דן בה, ולא יגרום, במישרין או בעקיפין, להגשת בקשה כאמור, אלא באחת מאלה:
(1) קיבל על כך מראש היתר בכתב משר הבטחון;
(2) הגיש בישראל בקשה לגבי אותה אמצאה, ומיום הגשת הבקשה עברו ששה חדשים ושר הבטחון לא נתן לגביה צו לפי סעיף 94, או שנתן צו אך כבר אין הוא בר-תוקף."
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך פטנטים או עורך דין שעוסק בפטנטים לכל מקרה ומקרה לגופו, אנו משלבים בעבודתנו בפיתוח פטנטים ודגמים עורכי פטנטים יועצים, שילוב צוות טכני ועורכי פטנטים מאפשר להרחיב לממציא את היקף ההגנה ומונע הגשות פטנטים תיאורטיות שאינן מעשיות ומונע עדכונים טכניים חוזרים ונשנים מצוות הפיתוח לעורכי הפטנטים במקרים רבים.
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך בתחום:
פטנט על רעיון ישראלי,
רישום פטנטים בישראל,
פטנטים ישראל.