כמה עולה לרשום פטנט בישראל ובארה"ב
כמה עולה לרשום
פטנט בישראל ובארה"ב, תשובה זו אינה חד משמעית מאחר ואין פטנט אחר שהוא כמו פטנט אחר, כל פטנט שונה מפטנט אחר, אחרת לא יתקבל
פטנט רשום. לכן ישנם משתנים רבים שיכולים לשנות את התשובה לכמה עולה לרשום פטנט בישראל ובארה"ב.
תחילה יש לבדוק מהי ההמצאה, ישנן המצאות מורכבות עם חלקים ומאפיינים רבים, לעומתם ישנן המצאות "פשוטות" יותר שקל יותר להגדירם, בשלב הראשון בדרך כלל מכינים שרטוטים לבקשת הפטנט, לעיתים הממציא יודע או שברשותו שרטוטים מוכנים, ולעיתים יש צורך לפני השרטוט לבצע תכנון קונספט עקרוני, קרי להחליט כיצד לבצע את ההמצאה וכיצד היא תיושם בהמשך בבניית ה
דגם.
עלויות הצוות הטכני משתנות לפי תחום ההמצאה, למשל בתחומי חשמל ואלקטרוניקה, העלויות נמוכות יותר לעומת כימיה וביולוגיה.
לאחר שיש די מידע טכני,
עורך פטנטים יכול להתחיל ולנסח את עריכת הפטנט, גם כאן העלות משתנה לפי התחום, בנוסף משתנה נוסף הנו כמות שעות העבודה שעורך הפטנטים מנסח את הבקשה, אחד המשתנים הנו כמות התביעות המופיעות בסוף בקשת הפטנט שהן למעשה קובעות את היקף ההגנה, ככול שיש יותר תביעות ויותר פרטים עלות הניסוח גבוהה יותר.
משתנה נוסף הנו סוג הבקשה שמוגשת, ישנם סוגי בקשות שונות:
פטנט פרוביזורי (בשמו השגוי) שאינו פטנט אלא בקשה ארעית,
רישום פטנט בישראל, רישום פטנט ב
משרד הפטנטים האמריקאי כבקשה ל
רישום פטנט בארה"ב, רישום פטנט בסין,
רישום פטנט באירופה ובמדינות נוספות.
עלות האגרות משתנה ממדינה למדינה, סוג ההליך יקבע בין השאר את ההוצאה על רישום הפטנט וישפיע על עלות העבודה של עורך הפטנטים.
רוב הממציאים מעוניינים לדחות את העלויות, מטרתם שתהא להם אפשרות למעשה ללכת לחברות ומשקיעים בכדי להציג להם את המצאתם, לכן אין צורך כבר בשלב ההתחלתי להיכנס להגשות פטנטים במדינות רבות, אפשר להגיש בקשה לרישום פטנט באחת מהמדינות החתומות על אמנת פאריס.
הגשה במדינה החתומה על אמנת פאריס תאפשר לממציא להגיש בקשות נוספות בשלב מאוחר יותר עד שנה מיום ההגשה הראשונה, כמו כן בסוף השנה ניתן להגיש בקשה נוספת לפי אמנת PCT ולדחות את העלויות להגשת בקשות במדינות היעד בכשנה וחצי נוספת תלוי במדינה, למשל מיום ההגשה הראשונה שלא יחלפו 30 חודשים בארה"ב או 31 חודשים באירופה או 37 חודשים בוייטנאם.
לכן ייתכן ששאלה חשובה יותר לממציאים אינה כמה עולה לרשום פטנט, אלא כמה עולה להגיש בקשה שתהווה ככלי בכדי שאוכל להציג את ההמצאה למשקיעים וחברות.
הפרטים לעיל הנם חלקיים ואינם מלאים, יש להתייעץ עם עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה, ישנם מקרים שמתאימים להגשת בקשה ארעית שהינה זולה ביחס לבקשת פטנט, ישנם מקרים שרוצים לקבל תשובה מהירה מבוחן, החלק החשוב הוא בניית אסטרטגיה שמתאימה לתקציבו של הממציא, להמצאה וליעדים ולמטרות של הגשת הפטנט.